Sagen en legenden over gehaktballen

De oudheid

Het is relatief onbekend dat de gehaktbal er eerder was als de mens. vele denken dat de gehaktbal is uitgevonden maar in werkelijkheid is deze ontdekt, zo komen wij aan in de oudheid.

Hercules op een epische queeste naar de houten lepel van Apollo vondt bij toeval in het labyrinth van de minotaurus op Kreta niet de houten lepel waar hij voor zocht maar een legendarische gehaktmolen gesmeden in de vuren van de vulkaan Stromboli door Hephaistos.

Hercules stond versteld door deze ontdekking, toen de minotauros aanviel. Hercules kon de minotauros nog net van zich afduwen, zo de vleesmolen in. wat uit de vleesmolen kwam was gehakt door zijn eigen gewicht perfect rond gevormd.
Het was een heus spectakel zo iets prachtigs had Hercules nog nooit gezien, waarna hij de ongebakken gehaktbal terug nam naar het dorp.
Eenmaal in het dorp aangekomen stelde Hercules voor om de net verslagen minotaurus te offeren op het altaar van Zeus. Wat uiteindelijk een heerlijk goddelijke verukkelijke lekkernij tot gevolg had.

De vikingtijd


Nadat de mensen de de geheimen van de gehaktbal waren vergeten kwam de wereld in een periode van duisternis (de Vroege Middeleeuwen).

Pas na de komst van de vikingen waren er ontwikkelingen op dit gebied.
we beginnen ons verhaal met de machtige held Bjarni Herjolfsson. Nadat Bjarni in het door barbaren bewoonde Schotland aankwam kreeg hij een glimp van een grote bal gehakt. dit was de schat van schotland.
Na een hevig gevecht met de barbaren had Bjarni samen met zijn bemanning eindelijk de schat bereikt.