Gehaktballen

De gehaktbal

Een gehaktbal is een vleesproduct dat gemaakt wordt door gehakt vlees (of vis) tot een bal te verwerken.

Deze bal wordt vaak met brood of ei erbij gemaakt, waardoor deze bij elkaar blijft.
je kan dan ook zout peper of dergelijke kruiden bij de gehaktbal doen om deze to smaak te brengen.

De gehaktbal moet dan eerst worden bereid door hem te braden, frituren of stomen
De gehaktbal wordt dan opgegeten

Hoe eet je gehaktballen?

Gehaktballen worden op verschillende manieren gegeten in bijna elke cultuur, dus je kan de gehaktbal op elke manier eten hier zijn enkele voorbeelden:
• De oud holandse gehaktbal met jus
• De zweedse gehaktballetjes met rode bosbessen jam
• Gehaktballen op een pizza
• Als een kebab op een stokje
• Gehaktballen in tomatensaus
• Een gehaktbal met een ei erin


Waar worden gehaktballen van gemaakt?

Gehaktballen worden op verschillende manieren gegeten in bijna elke cultuur, dus je kan de gehaktbal op elke manier eten hier zijn enkele voorbeelden:
• Runder-restjes
• Varken
• Vis
• Andere dieren

Om vegetarirs van dienst te zijn worden er ook gehaktballen gemaakt van plantaardige bestanddelen (bijvoorbeeld tofu).